“Oamenii legii” · dreptate · opinii · pericol · social

Își face griji pentru soțul care ține greva foamei

Aurelia Enea își face griji pentru soțul ei, întemnițat la Galați, pentru că ține foame a cincea zi în semn de protest pentru că a fost pedepsit pe nedrept, iar el mai suferă și cu inima, deci, se poate termina grav această grevă a foamei.

Recent i-a murit în frate în penitenciarul Focșani și femeia e decisă măcar de data asta să intervină mai energic.
https://curaj.tv/2020/06/11/i-a-murit-fratele-de-32-de-ani-din-cauza-administratiei-inchisorii

civic · dreptate · LIVE · politic · social

Renato a venit, totuși, la cetățenii revoltați

Locuitorii dintr-o mahala a Bălților l-au așteptat cîteva zile pe primarul, Renato Usatîi, ca săs e plîngă de vecinătatea zgomotoasă și poluantă a magazinului Kaufland, edilul și-a găsit timp de ei vineri seara, chiar dacă e implicat deja și în campania electorală pentru alegeri prezidențiale.
Continuă lectura „Renato a venit, totuși, la cetățenii revoltați”

civic · LIVE · opinii

Buletin de Fake News: cum să nu te lași păcălit de promisiuni electorale

Buletin de #FakeNews continuă cu episodul dedicat politicienilor și partidelor care sunt acum în campanie electorală.
Oana Despa discută cu Ionuț Codreanu (Active Watch) și Elena Calistru despre imunizarea cetățenilor în fața promisiunilor electoral. Invitații vor analiza dezbateri și promisiuni și vor face – cum altfel? – fact-checking în timpul emisiunii. Continuă lectura „Buletin de Fake News: cum să nu te lași păcălit de promisiuni electorale”

“Oamenii legii” · civic · pericol

Poliția staționează periculos în fața La Plăcinte

Cafeneaua care a trecut Prutul a fost închisă (probabil, din motiv de pandemie), dar deja de cîteva ori observ și filmez la ușa ei mașini de poliție, care staționează periculos și ilegal. Dacă astfel procedează organele de drept, ce să mai ceri de la șoferii de rînd? Continuă lectura „Poliția staționează periculos în fața La Plăcinte”

“Oamenii legii” · civic · opinii · pericol

Poliție locală parcată ilegal în Piața Unirii

Tipii au oprit prima oară pentru o cafea, un corn cu ceva ca să nu amețească de foame. A doua oară, cînd s-a întunecat deja, staționau în intersecție ca să stea pe telefon, în așteptarea zilei de mîine, cînd vor primi salariul nemeritat de vreo mie de euro de căciulă din bugetul public auster. Continuă lectura „Poliție locală parcată ilegal în Piața Unirii”

civic · opinii

Am întrebat pentru voi: Beneficiile respectării regulilor sunt…

Vlog de Angela Grămadă, ESGA, București

Astăzi am avut o discuție foarte interesantă cu Ana Otilia Nuțu, membru fondator EFOR, expert politici energetice, despre ce se mai poate întâmpla cu Gazoductul Iași-Ungheni în următorii ani, despre mult discutata poziționare a României în calitate de hub energetic regional, despre provocările energetice ale partenerilor noștri, Moldova și Ucraina, dar și despre ideea creării grupului de lucru pe probleme energetice, care a fost lansată ieri, 08 septembrie 2020, la București de către ministrul de externe român Bogdan Aurescu și omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Continuă lectura „Am întrebat pentru voi: Beneficiile respectării regulilor sunt…”

“Oamenii legii” · civic · mafia · opinii · pericol

M-au chemat la audieri fără martori, oare ce plan avea ”organul”?

După mai bine de două luni de la incident, administrația poliției locale sector 6 a organizat audieri în comisia de etică și disciplină la care m-au invitat din timp, cu citație. Mi-au măsurat temperatura, m-au pus să-mi dezinfectez mîinile și să semnez niște declarații despre covid și date personale, m-au pus să opresc telefonul și să las într-o chiar și camera cu care filmam. Continuă lectura „M-au chemat la audieri fără martori, oare ce plan avea ”organul”?”

dreptate · opinii · social

Se judecă și în România, și în MD cu fosta nevastă

Sergiu Gheorghiță e revoltat că fosta nevastă nu-l lasă măcar să vorbească cu copii, o fată doar a ei și alta a los, în comun, deja de doi ani jumătate de cînd a plecat în mod suspect în Italia. A inițiat o acțiune în judecată ca să fie schimbată de la mamă la tată custodia copilului după divorț, dar și în România a scris Ministerului Justiției ca să-l ajute în repatrierea copilului în baza Convenției de la Haga. Continuă lectura „Se judecă și în România, și în MD cu fosta nevastă”

“Oamenii legii” · dreptate · Microfonul Liber

Hotărît să obțină dreptate în cazul atentatului de la Ciocana

Igor Fediuș e convins că atacul din primăvară de la Ciocana a fost o tentativă de omor și nu înțelege de ce poliția tergiversează anchetarea cazului și nu au fost reținute niciuna dintre persoanele pe care el le-a indicat ca fiind suspecte. Continuă lectura „Hotărît să obțină dreptate în cazul atentatului de la Ciocana”