Fără categorie

Reporter sechestrat în maternitate, la ordinul lui Gațcan

Reporteru Curaj.TV a fost lovit și seschestrat de către angajați ai Institutul Mamei și al Copilului #Chișinău. Se pare că aceștia au executat ordinul directorului Ștefan Gațcan.
Reporterul s-a interesat de moartea suspectă a unui copil.

Angajații centrului medical care au lovit și sechestrat jurnalistul RISCĂ DOSAR PENAL

Avocatul Roman Zadoinov a comentat cazul de agresare fizică și sechestrare a jurnalistului Ghenadie Brega la Institutul Mamei și Copilului, menționând că acțiunile angajaților acestui centru intră sub incidența legii penale și că de acest caz urmează să se ocupe organele Procuraturii. Totodată, șeful instituției riscă și el sancțiune disciplinară pentru faptul că a asistat și chiar a incitat subalernii să priveze jurnalistul de libertate

(FULL VIDEO) Cum reaționează medicii și directorul unui spital când sunt acuzați de malpraxis

Reporterul Curaj.TV documenta cazul de deces al unui nou-născut la Institutul Mamei și al Copilului și a fost lovit apoi sechestrat de angajați ai instituției în anticamera directorului, Ștefan Gațcan.

Părinții au fost anunțați despre decesul copilului lor născut în condiții dificile pe 4 august 2015. Medicii au refuzat să le spună care este cauza reală a decesului, de asta ei au apelat la presă. Reporterul a filmat în ziua următoare declarația părinților și a mers la șeful instituției pentru a obține o reacție. Părinții au spus că vor și ei să intre în audiență la șefi pentru a obține explicații și pentru a depune plângere pe subalterni.

În anticamera șefului mai era lume și au așteptat circa 25 de minute. Între timp, a fost chemat șeful maternității, dar a zis că nu vrea să vorbească cu părinții în prezența presei și a plecat. Ulterior a venit Doru Dendiu, purtătorul de cuvânt al instituției, care a agresat verbal apoi a lovit în mod repetat reporterul Curaj.TV. Dendiu încerca să-l dea afară cu forța, deși nu a prezentat vreun act legal care să-i oblige să plece de acolo. Atacul asupra reporterului a continuat și în prezența șefului instituției care a dat ordin să fie încuiată ușa cu mențiunea: ”nimeni nu iese de-aici până vine poliția”. Astfel au fost private de libertate mai multe persoane până la venirea poliției.

Ulterior, în Ziarul de Gardă a fost publicat textul care explică de ce a decedat copilul și anume:

„Nașterea a avut loc pe cale natural, la data de 04.08.2015, ora 5:10, greutatea 2.740. Diagnoza la naștere: sarcina 40 – 41 săptămâni, nașterea 1, prezentație pelviană (cu posteriorul înainte), malformații ale septului osteoarticular. Oligoaminos, asfixia nou-născutului. Copilul a fost resuscitat în sala de naștere și transferat în secția terapie intesivă, unde medicii neonatologi au stabilit diagnosticul de malformații osteoarticulare, asfixie obstreticală, retard de creștere a fătului și sindrom de aspirație a lichidului amniotic. Decesul a survenit la 05.08.2015, ora 7:30, cu diagnosticul clinic final după cum urmează: Malformații osteoarticulare, osteogeneză imperfect, fracture ale oaselor tubular (antebraț și gambă dreaptă, fracture claviculare consolidate). Asfixie obstreticală. Sepsis neonatal precoce (infecție intrauterină) cu complicațiile: sindrom doloric, tulburări metabolice, sindrom CID șoc distributiv pe un fundal de retard de creștere a fătului”

Prin urmare nu este vorba de pneumonie, așa cum li s-a spus părinților.

Sursa Video: http://Curaj.TV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s