civic · cultură · Educație

Un părinte s-a plîns de propaganda religioasă la liceu. A convins!

Valeriu Zaporojan s-a plîns la Consiliul pentru Egalitate că în şcoala fiului său sunt afişate însemne religioase şi se practică ritualuri creştine, în pofida faptului că elevii sunt de diverse confesiuni, iar unii chiar atei, agnostici. În urma audierilor în faţa membrilor consiliului s-a ajuns la înţelegerea amiabilă cu administraţia şcolii că aceste practici vor înceta, astfel că nici Consiliul nu va trebui să constate discriminare pe criterii confesionale.

Redăm mai jos un mesaj afişat de părinte pe profilul său de facebook:

Prieteni, avem prima mică victorie, dar probabil și definitivă, împotriva sistemului și propagandei religiei în liceul fiului meu! Sper ca acest caz să creeze un precedent și să-i încurajeze si pe alții să lupte cu sistemul!

Deci, am hotărât să soluționăm conflictul pe cale amiabilă, fără decizia Consiliului Nedescriminare! Directoarea liceului, personal mi-a promis înlăturarea motivelor conflictelor, adică scoaterea icoanelor de prin școală și încetarea ritualurilor religioase la careuri! Vedem la careul următor. Dacă nu se ține de cuvânt, am dreptul să pornesc procesul din nou!

Mi-a plăcut o frază adresată de un membru a consiliui reprezentanților liceului care invocau că așa au dorit mulți părinți, d-na a zis: Părerea majorității nu întotdeauna este corectă”!

Mulțumesc prietenilor care au venit să mă susțină!

Foto de Valeriu Zaporojan

 

Un gând despre „Un părinte s-a plîns de propaganda religioasă la liceu. A convins!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s