dreptate

Gînduri din închisoare despre injustiţie şi manipulare la vot

Cred că cititorul corect înţelege indignarea mea că proprietarii de companii media teleradio le folosesc în scopuri egoiste politice pentru a camufla adevărul şi exploatarea directă şi indirectă a oamenilor muncii şi elimentar mai cinstiţi. Adica organele mass-media apar ca un fel de kileeri-denigratori care urmăresc lichidarea opoziţiei.
Aduceţi-vă aminte povestea despre Maia Sandu şi intenţia de a invita în Republica Moldova cu traiul 30000 de sirieni. Acuma televiziunile guvernamentale au pornit un şou că Maia Sandu a procurat de la chinezi camere video de filmat necalitative, dînd de înţeles cititorului că poate v-a aduce în viitorul apropiat vre-o 30 de milioane de chinezi în Republica Moldova şi lacheii guvernamentali v-or rămîne fără buissinesul care aduce minciuna şi dezinformarea.

Vorba veche preferată, „Pîne şi circ” mai ales în campaniile electorale,
Bascov, Chircorov, Lazariuc ş.a. media-propagandişti.
Desigur avem şi ceva la concret de mai spus observaţii critice în adresa organelor mass-media, dar le mai înaintăm o sugestie dacă v-or ca să schimbe în ţara asta, apoi pînă la unu, ca în statele elimentar civilizate să treacă toţi în opoziţie şi să reflecte adevărul. Iar minciuna şi dezinformarea s-o împartă între ei cu cei care îi pun la cale din umbră şi le dau atare oferte şi indicaţii.

Aceşti lachei le preiau şi le răspîndesc desigur în mod conştient şi poate chiar sînt presaţi, ameninţaţi, forţaţi, mituiţi, corupţi ş.a.m.d.

Cîteva cuvinte despre rolul altor şarlatani şi corupţioneri din justiţie care au dus ţara la prăpastie şi nu se exclude şi posibilitatea că ei pot deveni şi nişte criminali de război, numai nu ştim dacă Nurenbergul sau Haga va dori să-i condamne.

În sfîrşit, astea sunt rezultatele dezvoltării societăţii în care ne aflăm astăzi. Însă, care au fost cauzele că societatea s-a pomenit în situaţia cînd dreapta nu ştie ce face stînga şi invers.

În aşa mod, la concret scenariul politic în Republica Moldova se joacă de aproape 30 ani cu folosirea în primul rînd a organelor de drept în aceste scopuri politice meschine, făcîndu-le ca şi companiile mass-media nişte „instrumente” şi „scule” ieftine în mîinile cuiva.

De exemplu, ca să poţi tensiona situaţia din ţară şi transforma organele de drept în organe criminale a fost lichidat institutul şi normele de drept care prevedeau reîntoarcerea cauzei la reanchetare. Şi în această situaţie judecătorul fiind ameninţat, şantajat şi forţat din umbră, el nu are altă cale decît a pronunţa hotărîrea bandiţilor şi criminalilor din

umbră, ca anterior ieşirea fiind reîntoarcerea cauzei la reanchetare şi aducerea dosarului, adica şlefuirea lui elimentar în limitele de drept.

Ori luăm alt exemplu, mai proaspăt, cînd s-au făcut modificări la art.186 Cod procedură penală şi anume s-a întrodus norma de drept că perioada de detenţie în arest preventiv nu poate depepăşi un termen rezonabil, iar art.25 din Constituţie prevede că persoana arestată poate fi ţinută în această stare nu mai mult de 12 luni. Respectiv, undeva 15%, dacă nu mai mult, în baza modificărilor la art.186 Cod procedură penală sunt ţinute în stare de arest 2-3 ani şi mai mult.

Iată şi legea penală ca instrument de represii de geopolitică pentru aborigeni şi alţi răzvrătiţi.

În sfîrşit, luăm art.219 Cod de executare, care prevede deţinerea arestaţilor şi condamnaţilor în regim de carceră, cum ar fi Penitenciarul nr.13 Chişinău; Penitenciarul nr.11 Bălţi; Ienitenciarul nr.5 Cahul; Penitenciarul nr.17 Rezina ş.a.

Codul de procedură penală tot nu prevede atare legi. Atunci, în baza căror legi, circumstanţe se află atîta lume în robie şi sclavie, iar persoana se plînge că nu are de lucru.

Posibil că nu-i orfinul stăpînilor să ciripească, însă mai mare grijă şi bătaie de cap nu au, decît promovarea stăpînilor în alegeri, în funcţii, reclame ş.a.m.d.

Ion Taboră

Un gând despre „Gînduri din închisoare despre injustiţie şi manipulare la vot

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s