dreptate · opinii · social

Opinii din partea condamnaților despre statul captiv

După cum este la curent opinia publică, Parlamentul RM a adoptat o hotărîre privind declararea Republicii Moldova ca stat capturat. Adica Stat eşuat, bancrotizat.
Deci, rezultă că toate persoanele condamnate în baza legilor acestui Stat au fost supuse pedepselor nelegitim, interesat şi chiar mulţi din ei represaţi de regimul statal respectiv.
Odata ce aşa stau lucrurile, apoi noul Parlament era obligat să adopte nişte legi de lustraţie şi a da publicităţii numele celor care au capturat Statul. Adica celor care l-au bancrotizat!!! Dacă Statul a fost capturat, atunci şi sistemul lui şi în primul rînd cel de dept, social, economic şi politic a fost captiv.
Iată şi apare întrebarea, cum poţi activa într-un stat capturat, atunci cînd captivitatea este necesară de a o dezrădăcina şi elimina.
Actuala Guvernare nu s-a ocupat și nici nu se ocupă de aceste necesităţi şi procesul de bancrotizare continuă, fiind manipulat dinafară.
Aducem un exemplu:
În Moldova există 17 Instituţii Peniticiare, un contigent de aproximativ 8000 de condamnaţi. Pentru întreţinerea zilnică se cheltuie cîte un milion şi cinci sute mii lei.
Respectiv, noua Guvernare, pentru a reduce aceste cheltuieli, era necesar de a vota un sistem de coduri şi legi noi care ar reduce la minim aceste cheltuieli bugetare, pe care nu le poţi îndreptăţi cu nimic.
Actuala conducere a RM de nenumărate ori a menţionat cā dosarele penale la vreo 30-40% din condamnaţi trebuesc urgent revizuite şi oamenii să fie eliberat din închisoare.

Va urma…

Ion Taboră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s