civic · opinii

Ucraina în limba română 26: RE:think Ukraine. Forumul, conflictul și NATO

29 octombrie 2019: autoritățile centrale din Ucraina au organizat un forum de afaceri la Mariupol – un oraș care acum câțiva ani a fost sub asediul forțelor separatiste, susținute de Federația Rusă. Ce obiective au urmărit organizatorii și ce măsuri de convingere a investitorilor străini au invocat?

Tot în cadrul Forumului jurnaliștii ucraineni au avut oportunitatea de a discuta cu Vadim Pristayko despre negocierile în formatul normand. La final, amintim despre declarația Ministerului Apărării al Ucrainei, care susține că este inoportun să fie depusă acum o cerere de obținere a planului de acțiuni de aderare a Ucrainei la NATO. Declarația a apărut pe 29 octombrie 2019. Pe 30 octombrie 2019, Solidaritatea Europeană a venit cu o inițiativă legislativă, care are drept obiectiv să întărească opțiunea strategică a Ucrainei, argumentând, de altfel, că există deja o bază legală în acest sens, adoptată în anul 2008, dar care trebuie să fie confirmată încă o dată în contextul actual de securitate.

Vlog de Angela Grămadă, ESGA București

Drept bonus, vă las link-ul către interviul realizat săptămâna trecută la Istanbul cu directorul Asociației de Cooperare Transfrontalieră ”Euroregiunea Dunărea de Jos”, Natalia Budescu. Subiectul Ucraina e parte consistentă a interviului și susține partea de analiză și cercetare a activității ESGA, activități dedicate dialogului bilateral România – Ucraina:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s