“Oamenii legii” · dreptate · pericol

Au evacuat ghereta MoldPresa cu tot cu… ţigări

Pretura Ciocana a fost nevoietă să evacueze această gheretă pentru că vinde ţigări în apropiere de instituţii educaţionale şi medicale, iar acest fapt e interzis de lege.

Video de : Nicolae Smintina

Rodion Gavriloi, activistul civic care a semnalat în repetate rînduri aceste încălcări scria astă pe facebook următoarele:

Astăzi primesc zeci de mesaje în privat și în comentariile postărilor mele. În mare parte mesaje de hărțuire, învinuire, culpabilizare din partea angajaților Moldpresa Grup.

Cauza evacuărilor nu sunt eu, și nici Primarul Iv Ceban, și nici pretorii. De vină sunt angajatorii voștri, care din anul 2015 de când au fost votate modificările la Legea 278 privind controlul tutunului și până în 01.01.2019 nu s-au adaptat Legii.
Au putut să-și schimbe tipurile de mărfuri, însă nu au făcut-o.

11 luni ați vândut ilegal țigări în zone interzise, lângă instituții de învățământ și medico-sanitare. De 3 ori agenții economici au fost preîntâmpinați de primarul interimar anterior la ședințele comune de la Primărie. Ați primit amenzi de la poliție, medici-inspectori și preturi și tot nu v-ați conformat.

Nu v-ați conformat nici când Primarul a anunțat evacuarea.
Aceasta este obrăznicie din partea agenților economici (Moldpresa, Cebacot, Milla, Leoval, AKM Veteran, și alte rețele).

Și mulți se întreabă de ce rămâne vânzarea în magazine mari. Citiți Hotărârea nr.9 a Curții Constituționale din 8 Aprilie. Este suficient de motivat acest lucru.

Angajatorii încearcă să arunce culpa pe primar și pretori zicând că oamenii vor rămâne fără lucru, însă angajatorii îi țineau pe acești oameni în spații strâmte fără apă și toaletă, în condiții inumane.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă are multe locuri de muncă, inclusiv pentru oamenii în etate.

Nu este corect a păstra 500 de locuri de muncă și a nimici sănătatea a miilor de oameni care vor fi tratați din bugetul de stat.
Sănătatea publică nu se negociază!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s