civic · opinii · pericol

Un vlogger și-a pus familia în pericol… de bucurie

ILiuHa BrO e fericit că are 10 K abonați pe canal și a făcut chef cu familia extinsă, chiar dacă e carantină și stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. La ora cînd el serba, în lume era aproape un milion de îmbolnăviri, mai bine de 35 de mii de oameni muriseră, chiar și în Moldova avem confirmate 250 de îmbolnăviri și 2 decese.
Și săptămîna trecută Ilie a mers la cineva în vizită ca să facă ”content”, ceea ce nu era o necesitate vitală pentru că și el, și familia lui au din ce trăi. și ar putea sta auto-izolați chiar și ani buni.

Dacă nu era destul că s-a întîlnit cu părinții (el locuiește separat, cu prietena), au mai chemat și verișoare, mătuși să bea șampanie la sindrofia lui, aceia fiecare au venit din locuințe diferite, au atins clanțe, butoane, au impregnat în haine praf și stropi, poate chiar cu SARS COV 2!
Ba mai mult, a ieșit în mod repetat la cumpărături, a doua oară era cu mașina plină de rubedenii, ceea ce, spun toți oficialii și medicii raționali, e un factor suplimentar de risc.
Și dacă ei, cei tineri, pot trece asimptomatic printr-o eventuală infecție, părinții lui și, mai ales, bunica, sunt din grupurile de cel mai mare risc!
Oare dacă băiatul nu înțelege asta, de rudele lui nu sunt mai raționale și responsabile?!
Poate că și organele abilitate de stat ar trebui să se autosesizeze, să-i facă tipului o vizită, să vadă dacă reușește să pornească aparatul pentru ”content”…
În felul ăsta s-ar lua niște bani (cu amendă, nu cu mită) de la cei care au, ca să fie suplimentat bugetul de stat și să fie salvați cei care au avut nenorocul să ia virusul de la iresponsabili ca ILiuHa BrO.
Dacă ați avut răbdare să citiți pînă aici, probabil aveți și discernămînt să priviți cu ochi critic relatarea video care m-a provocat să scriu acest text. Vă rog să nu o difuzați fără un text de condamnare a acțiunilor lui.
ILiuHa BrO, așa nu!
Sunt convins că ești băiat deștept și vei înțelege măcar pe viitor că ai greșit, sper să nu vă coste prea mult această eroare. Și nu mă refer la bani…

Un gând despre „Un vlogger și-a pus familia în pericol… de bucurie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s