dreptate · opinii · pericol · social

Carantină în camion (TIR)

Sunt sofer de camion pe comunitate (UE), si marti am intrat in tara pe la Arad, Vama noua, unde am completat declaratia fara a fi verificat-testat in niciun fel (la vamile din Slovenia si Ungaria mi-a fost verificata temperatura), cu ideea de a face cele 14 zile de izolare, inainte de a merge acasa.
Pana aici totul ok, pe acea declaratie aveam trei optiuni: 1 izolare la un spatiu locativ pus la dispozitie de firma, 2 izolare la domiciliu (cu riscul de a-mi infecta famila si implicit alti vecini) sau carantina institutionalizata cu suportatea cheltuielilor.
Dupa multe incercari de a ma pune in contact cu DSP Pitesti am reusit sa iau legatura cu dansii pentru a afla conditiile pentru a intra la spatiile de carantina. Surpriza! M-au pus sa sun la ADP, fiindca ei nu stiau ce si cum cu spatiile respective. Dar nici ADP-ul nu stia, a trebuit sa sun la SEPL (serviciul de evidenta al patrimoniului local, cred). Acolo, pana la urma, am reusit sa vorbesc cu cineva care mi-a spus ca daca nu ma trimite DSP-ul, trebuie sa platesc 300lei/noapte cazare si 70 lei meniul, in conditiile in care cei care nu platesc taxe si impozite nu platesc nimic.
Am ales sa fac izolarea la firma, in camion, nu vreau sa risc sanatatea sotiei si a fiului meu, si am avut surpriza sa aflu ca DSP-ul nu considera ce fac eu ca izolare!
Pana aici, sa zicem, totul e ok. Partea proasta este ca dupa izolarea la camion, cand voi merge acasa, s-ar putea ca si eu si familia mea sa intram la o noua izolare, fara a putea iesi din casa, nici macar sotia pentru cumparaturi.
Prin urmare, stie cineva cu cine as putea vorbi pentru a putea soluționa acest impas? Poate ma puteti indruma…
Ca o completare, UNTRR sustine ca noi nu ar trebui sa fim izolati, deoarece oricum suntem izolati prin natura serviciului si tot la cabina…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s