civic · LIVE · opinii · politic

Baricada: Alegerile din Bulgaria – cine sunt competitorii și care sunt mizele?


Baricada România
: Bulgaria se pregătește de alegeri parlamentare. Pe data de 4 aprilie 2021 bulgarii vor alege 240 de reprezentanți din 31 de zone, reprezentanți ai partidelor politice și politicieni independenți ce vor reuși să treacă de pragul de 4%. Printre principalii competitori se numără partidul GERB, condus de actualul prim ministru Boyko Borisov, partid care a câștigat în 2017 votul a 33.5% dintre cetățenii bulgari.

A doua forță politică importantă este reprezentată de Partidul Socialist Bulgar care a câștigat la alegerile precedente 27% din voturi. A treia forță importantă este DSP – Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți care a obținut în 2017 aproape 9% din voturi.

În ultimii ani Bulgaria a fost scena unor proteste fără precedent și a unor scandaluri de mare amploare culminând cu fotografii ale prim ministrului Borisov fotografiat în pat și având la cap, pe noptieră, teancuri de bani și un pistol!

L-am invitat pe Vladimir Mitev să discutăm despre scena politică bulgară și ce le rezervă ea cetățenilor la aceste alegeri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s