civic · dreptate · LIVE · opinii · social

Muncă, nu exploatare! Locuințe, nu profit!

1 Mai – Locuințe, nu profit! Muncă, nu exploatare!
Pandemia a arătat nu doar precaritatea dură a locuirii, ci și exploatarea fără rușine a lucrătoarelor și lucrătorilor! Miile de oameni fără adăpost și sutele de mii în locuire supraaglomerată sunt cele mai expuse la contaminare, și nu au primit nici un fel de sprijin! Aceeași persoane sunt și cele care lucrează în condițiile cele mai mari de exploatare!

Pe 27 aprilie au fost suspendate peste 1 milion de contracte de muncă formală! Dar ce se întâmplă cu persoanele fără contracte, angajate în economia informală atât în România cât și în străinătate?! Ele cum își pot asigura o viață decentă, cum își pot proteja familiile și comunitățile?!
. Revendicăm 1 Mai pentru acces la locuințe adecvate pentru toată lumea și împotriva profitului! Un 1 Mai pentru respectarea drepturilor muncii și împotriva exploatării!
. Împreună cu Elena Popa, Flavia Matei și Costi Rogozanu, invitații noștri pentru prima dezbatere organizată de BLOC pe tema muncii și locuirii, discutăm despre situația persoanelor plecate la muncă în străinătate, abandonul acestora de către statul român și exploatarea acută cu care se confruntă. Vom discuta și despre ce putem face, cum ne putem organiza mai bine în fața crizei actuale.
. Acest eveniment face parte din campania BLOCULUI pentru LOCUIRE:
1 Mai – Locuințe, nu profit! Muncă, nu exploatare!
Citește textul întreg al Apelului pe bloculpentrulocuire.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s