Fără categorie

Media Azi: Distribuirea știrilor false, între penalizare și libertatea de exprimare

Ministerul Justiției a anunțat recent că adună propuneri pentru elaborarea unei legi prin care autoritățile ar putea contracara răspândirea informațiilor false ce ar afecta securitatea națională. La această etapă, în spațiul public nu există multe date despre intenția statului.

Potrivit reprezentanților Ministerului Justiției, până la 31 iulie, data până la care cei interesați ar fi putut trimite propunerile, nimeni nu a venit cu vreo sugestie. Pe de altă parte, recent, RISE Moldova scria într-o investigație că SIS a inițiat demersuri către Ministerul Justiţiei în sensul modificării Codului Contravențional, pentru a stabili un sistem de penalizare pentru răspândirea cu bună știință a știrilor false. Cât de binevenită este intenția autorităților? Ce nu ar trebui să le scape atunci când vor elabora astfel de norme așa încât peste câțiva ani Republica Moldova să nu fie condamnată la CEDO pentru încălcarea dreptului la libertatea de exprimare? Avocata Tatiana Puiu, reprezentanta Freedom House în Republica Moldova, a răspuns la aceste întrebări, dar și la altele în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi.
Sursa: Media Azi http://media-azi.md/ro/stiri/media-azi-distribuirea-%C8%99tirilor-false-%C3%AEntre-penalizare-%C8%99i-libertatea-de-exprimare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s