“Oamenii legii” · dreptate · opinii · pericol

Nu mai sunt judecători la Apel pentru dosarul Babenco

La vară se vor împlini 10 ani de la fapta intens mediatizată şi de la pornirea cauzelor penale pentru agresarea mea şi sechestrarea în incinta Universităţii Slavone. Doar unul din cei patru agresori a fost trimis în judecată, ceilalţi complici au fost transformaţi în martori de către procuroarea Snejana Cazacu, iar judecătorul Oleg Melniciuc l-a achitat pe Babenco pentru că nu i-ar fi fost demonstrată vina, chit că există martori în dosar şi proba video pe care a văzut-o toată lumea (vezi mai jos).

Curtea de apel l-a găsit vinovat, dar l-a obligat să achite doar amendă şi 4000 de lei pagubă morală, nimic n-a zis despre camera video deteriorată. Oricum, insul n-a plătit niciun leu, Curtea Supremă a întors dosarul la rejudecare şi aşa s-a plimbat între două instanţe de cîteva ori pînă a murit inculpatul şi un complice al lui.


Azi, pentru prima dată, a venit un alt avocat să apere onoarea familiei Babenco, procuroarea era pregătită de şedinţă, dar n-au mai venit judecătorii din complet, cică doi din trei au fost făcuţi judecători de instrucţie şi vor trebui numiţi alţii, dar acest proces poate dura pînă la vară, pentru că aceasta este a cincea examinare a cauzei la Curtea de Apel Chişinău, deci, puţini magistraţi au rămas neimplicaţi în penal dosarul Babenco/Universitatea Slavonă

Un gând despre „Nu mai sunt judecători la Apel pentru dosarul Babenco

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s