“Oamenii legii” · civic · dreptate

Statul nu se e grăbeşte să-şi recunoască vina

Acum 10 ani am fost agresat la Universitatea Slavonă şi organele de drept nici azi n-au făcut dreptate, dosarul penal va fi examinat degrabă a patra oară la Curtea de Apel. De asta am acţionat Ministerul Justiţiei în judecată în baza Legii 87, pentru tărăgănarea înfăptuirii dreptăţii. În vară am primit scrisoare că vor să execute decizia Curţii de apel, care a păstrat hotărîrea Judecătoriei Chişinău prin care mi se făcea dreptate. Le-am dus rechizite bancare şi ce alte acte au mai cerut.

Am primit peste o vreme confirmare că dosarul de executare a fost trimis la Ministerul Finanţelor, dar din vară n-am mai văzut nicio mişcare, nici banii nu intră pe cont.
Azi, după ce am discutat cu cineva de la Direcţia Juridică a MinFin, am aflat că Ministerul Justiţiei a făcut recurs, şi că executarea va fi posibilă abia după ce se va pronunţa şi Curtea Supremă de Justiţie, adică, la paştele cailor, dacă CSJ va decide, ca şi în cazul Babenco/UnivSlavonă să trimită dosarul la rejudecare.
Iată şi schimbarea, iată rezultatele nenumăratelor reforme din justiţie. Degeaba scrie în legea ceea că astfel de litigii trebuiesc soluţionate în 3 luni, degrabă se face anul, deci, termenul legal a fost depăşit de trei ori!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s