civic · opinii · pericol

Antisemitism şi negarea Holocaustului la o televiziune locală

Acum o lună am întîlnit întîmplător pe internet înregistrarea unei emisiuni de la o televiziune de provincie, se vorbea despre România după Cuza, dar s-a atins, deloc întîmplător, ”chestiunea evreiască”. Se pare că moderatorul şi oaspetele lui împărtăşesc ambii nişte atitudini corozive faţă de ”domnii evrei”.
Am suspectat antisemitism în exprimarea lor şi negarea Holocaustului, fapte penale în România, totuşi, n-am sesizat direct poliţia sau parchetul, ci am scris la CNA. Instituţia de stat mi-a răspuns recent că nu se poate ocupa de emsiuni mai vechi de o lună sau de înregistrări de pe internet, totuşi, mi-au transmis punctul de vedere al celor vizaţi. Asta m-a scandalizat şi mai mult!

Istoricul-scriitor şi moderatorul TV nu doar că nu-şi recunosc greşeala, dar mai şi ameninţă cu represalii la adresa celui care i-a denunţat. Asta e chiar demn de atenţia organelor de anchetă, sper să ajungă cei doi să dea cu subsemnatul şi în faţa unor funcţionari cu epoleţi, ca să nu se mai răţoiască aşa în direct sau pe email la un civil ca ei, îngrijorat de vorbele de ură şi de incitarea la discriminare:În încheiere, vă comunicăm punctul de vedere formulat de realizatorul tv al postului de televiziune TELE M Botoșani, domnul Valentin Guraliuc, cu privire la aspectele semnalate de dumneavoastră:
„Pe tot parcursul emisiunii nu se vorbește nicăieri de holocaust și mai ales de negarea acestuia. Emisiunea avea ca subiect o carte a istoricului Gică Manole, doctor în istorie, carte intitulată Eminescu și evreii. În mai multe rânduri, istoricul Gică Manole afirmă că pledoaria lui se bazează pe documente, fiind vorba de o lucrare cu caracter științific. Moderatorul emisiunii nu are acces imediat la sursele științifice ale afirmațiilor istoricului pentru a le verifica și nici nu se deduce de nicăieri că ar avea păreri personale care să susțină afirmațiile istoricului Manole! Consider că avem de-a face cu un denunț neîntemeiat, de rea credință și calomnios, față de care îmi rezerv dreptul la o reacție legală față de autorul denunțului.”
Vă prezentăm și declarația istoricului Gică Manole, formulată și transmisă alături de punctul de vedere mai sus-menționat:
„Subsemnatul Gică Manole, în calitate de istoric, invitat la postul de televiziune TELE M Botoșani, (…), răspund următoarele:
În ultimul deceniu, postul de televiziune TELE M Botoșani m-a avut ca invitat la zeci de emisiuni cu subiecte istorice, a românilor și universală. Acuzația adusă nu se confirmă, deoarece nu am negat niciodată existența holocaustului nazist, ci doar am adus nuanțări și completări în baza documentelor istorice care infirmă culpabilitatea poporului și statului român în ceea ce privește exterminarea în masă a unor cetățeni români de orice etnie ar fi fost.”

5 gânduri despre „Antisemitism şi negarea Holocaustului la o televiziune locală

  1. Stupizenia acestui articol este infinită. Nicaieri in emisiune nu e vorba de incitare , denigrare, negare, etc si alte asemenea inepții preconcepute. Orice om de bună credință- nu e cazul semnatarului acestui stupid articol- aude si vede sinceritatea interlocutorilor. Istoria nu se face in parlament cu legi votate de niste ignoranti, ci de oameni care se ocupa cu studiul faptelor istorice. Faptul ca semnatarul articolului care vrea sa pară cult, amenință ca pe vremea comunistilor cu organele de represiune, in speță CNA, consiuliu ptr combaterea bla bla bla, denota insuficienta intelectuala crasă.

    Apreciază

  2. Un tradator nenorocit asta esti , asculta cu atentie spalat pe creier ce esti . Slugi ai banilor si jigodii ale sistemului tradator .
    RUSINE SA VA FIE UNORA CA VOI , JIGODIILOR.
    Datorita unor mari Istorici ca acest Patriot,Domn si Ivatator renastem ca neam si tara nu Tradatori si Criminali ca voi .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s