“Oamenii legii” · civic · LIVE · opinii · poluare · social

Salubrizare controversată la Lacul Morii

Am surprins cîteva scene revoltătoare și descurajante la acțiunea de salubrizare inițiată de Primăria sectorului 6, București: primarul a venit cu polițiști locali, iar poliția nu se bucură de cea mai bună imagine în societate, îți taie pe loc cheful să faci ceva pentru comunitate; cu toată prezența militaristă, alți angajați la stat, cei de la salubritate, aproape toți purtau masca pe barbă sau nu aveau deloc, și capitala/suburbiile sunt sub cod roșu de pandemie; iar cîteva persoane păreau obligate să adune gunoi, la început chiar fără măști și fără mănuși, sub stricta supraveghere a poliției. Asta nu miroase deloc a voluntariat și grijă pentru mediu!

La Chemarea primarului Ciucu au venit și persoane voluntare, chiar și eu am vrut să particip la salubrizare, că am mai fost, chiar tot acolo, pe malul celălalt acum un an. Dar azi am văzut că edilul și-a adus și cîinii de pază, poliția locală, și alți angajați ai serviciilor municipale, care ar trebui să fie plătiți dublu, doar lucrează în zi de odihnă.

Tot ei ar trebui să fie și amendați, pentru că lucrează fără măști sau cu ele pe barbă. În plus (sau în minus), am văzut că sunt puși un ii la muncă nu tocmai voluntar, iar vechilii stau pe margine și supraveghează acest proces nedemocratic. Nu mi-am plăcut nici că s-au produs tricouri verzi cu inscripții galbene, acestea, cel mai probabil, nu vor mai fi folosite altă dată, deci, vor deveni foarte curînd deșeuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s