“Oamenii legii” · mafia · social

Poliţiştii au luat apă-n gură în faţa camerei

Piaţa centrală din Chişinău, poarta de nord, strada Bulgară. Vera Eşanu, pensionară şi precupeaţă cu mărunţişuri e revoltată că poliţia tolerează comercianţi importanţi pe stradă, dar nu permite celor care vînd ce au pentru supravieţuire. Reacţia poliţiştilor ar trebuie să pune pe gînduri MAI. Aceşti oameni cu nasul în telefoane au şi arme de foc la ei.
Femeia ne scrie revoltată:

Acest agent economic (realizator) activeaza ilegal; in fata lui stau bauluri cu marfuri industriale, scoase in afara unitatii de comert, pe trotuar, contrar legii 131 a controlului de stat in ce priveste obligatiunile activitatii de intreprinzator.

INSP nu vrea sa faca ordine cu agentii economici (realizatorii) care scot marfa inafara unitatii de comerti: pe trotuar si linga trotuar, blocind trecerea libera a pietonilor; nu au autorizatie de comert pe aceste 2 locuri ocupate ilegal, in afa autorizatiei care ii obliga sa activeze doar cat e ghereta!

Politistii de la INSP unterzic pensionarilor sa vinda niste lucruri de nimic si-i protejaeza pe acestia cu gheretele, care incalca legea si amagesc statul: nu elibereaza bon de plata, nu folosesc aparatul de casa, doar numai atunci cand le spune, ca a venit „nalogovaia”/fisc-ul !
Cu procese-verbale pe care le fac de forma, INCURAJEAZA comertul stradal ilicit, ceea ce duce la mentinerea DEZORDINII cu BLOCAREA trotuarului, pe care nu te poti deplasa liber, care nu se autozeaza nici nu se privatizeaza, ca sa se permita actiune de comert ilicit!
Politia de la INSP nu se legitimeaza, nu se prezinta la cererea cetateanului DISCRIMINAT ca sa explice de ce aplica SELECTIV legea contra comertului stradal ilicit si hărtuieste pensionarii, spunind ca ei nu au autorizatie sa vinda in strada?!

La 5 mai 2021 am solicitat la 112 politia de urgenta sa ajute la deblocarea trotuarului de la str.Tighina pina la str.Bulgara, ocupat de realizatorii agentilor economici care il blocheaza cu bauluri de marfa. Miine, daca o sa-si mai bata joc de pensionari o sa protestam, din motivul, ca in ADIACENTUL PIETEI CENTRALE politia de la INSP permit comertul stradal ilicit la acei cu bani, dar pensionarii trebuie sa se uite la dinsii cum „zarabotesc” si nu declara cinstit venitul la stat, imbogatesc stapinii lor..!

Vera Eşanu, pensionară

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s