“Oamenii legii” · mafia · opinii

ULTIMA SUFLARE A CORUPȚILOR!

Ca și la alegerile parlamentare din februarie 2019 sau cele prezidențiale din noiembrie anul trecut, și la pregătirile pentru alegerile din 11 iulie asistăm cu toții la o mobilizare de excepție a penalilor, criminalilor și incompetenților din regiunea Transnistreană, și nu numai. Și vreau aici să mă refer la niște persoane controversate și dubioase, cu legături corupționale, care activează la stat și anume în Penitenciarele nr.8 și 12 Bender, instituții care se subordonează Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Sainsus Oleg – directorul P-12, care este unul dintre cei mai devotați angajați ai penalului Demcenco Serghei (ex-director adjunct ANP), ca și în cazul lui Demcenco, a format un grup de persoane corupte, în mare parte angajați ale celor două instituții și autorități criminale din regiunea Transnistreană, care are drept scop ademenirea persoanelor prin diferite căi și metode, de a vota la alegerile de duminică pentru BECS.
Repet, Sainsus Oleg a procedat astfel și la alegerile din februarie 2019 în favoarea PDM, dar și la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 în favoarea lui Dodon (am înștiințat atunci despre acest fapt).

Întru realizarea scopului propus, Sainsus Oleg este asistat zilnic de către subalternul său Mangalov Viorel și Ghenciu Vitalie – proaspătul promovat ilegal în funcția de șef de secție în cadrul P-8 de către Dorin Lișman – director (neconstituțional) numit noaptea (ora 20:00) al ANP. Precizez că funcționarilor publici cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare le este interzis, conform legii, să susțină sau să facă agitație electorală pentru un candidat sau altul în campania electorală sau, mai grav, în ziua alegerilor. Nu este pentru prima dată cînd persoanele menționate încalcă aceste prevederi legale. Țin să vă informez aici, că majoritatea angajaților din P-8 și P-12 sunt rude, cumetri, fini, prieteni cu Sainsus Oleg, care este susținut în mare parte de către aceștea.
Așadar. prin convingere, manipulare și amenințare în unele cazuri, persoanele menționate, obligă angajații și deținuții din cele două pușcării să voteze la data de 11 iulie pentru BECS (comuniști și socialiști), convingîndu-i în acest sens să telefoneze rudele, prietenii și cunoscuții pe care să-i convingă să voteze pentru BECS, promițîndu-le deținuților viață de lux în penitenciare (cu telefoane mobile, băuturi alcoolice, întrevederi ilegale etc.), iar rudelor acestora bani pentru fiecare vot.
Sainsus Oleg se află la legătură directă cu deputatul PSRM Vitalie Evtodiev, de la care primește aceste indicații, dar și cu diferite autorități criminale din Transnistria.
Angajaților le spune că în cazul în care va cîștiga alegerile PAS, atunci Maia Sandu va închide cele două instituții penitenciare din Transnistria, deoarece între ea și Crasnoselischi se va isca un conflict, iar majoritatea angajaților nu vor avea unde lucra.
Aproape zilnic, Mangalov Viorel împreună cu Ghenciu Vitalie, primesc indicații ilegale de la Sainsus Oleg în incinta biroului acestuia din P-12 (a se verifica registrele de la intrarea/ieșirea în/din penitenciar unde se înscriu colaboratorii), iar aceste întrvederi dintre cei trei durează și cîte 3 ore, plănuind transportarea alegătorilor în ziua alegerilor către secția de votare Varnița (așa cum au făcut-o anterior), dar și mituirea alegătorilor cu bani primiți de la Evtodiev Vitalie (persoanele menționate dispun de pașapoarte transnistrene și au liber la traversarea așa zisului post vamal dintre Bender și Varnița).
Sainsus va ajunge cu siguranță zilele lui Demcenco, poate și mai rău, și de aceia, pînă cînd, își dă ultima suflare.
Recent, Sainsus Oleg a fost recunoscut de ANI vinovat de încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, iar directorul (de noapte) al ANP Dorin Lișman i-a promis că nu-l va suspenda din funcție, așa cum prevede legea, pînă la rămînerea definitivă a actului de constatare prin care acest corupt a fost recunoscut vinovat de către ANI, iar ulterior va fi demis. Pentru asta, Lișman i-a cerut multe voturi pentru BECS.
Va urma………..

Laurenția (probabil, pseudonim)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s