opinii · pericol

Zaiafet – 5 falsuri rusești care ne afectează

Fraților, unul dintre cele mai vechi principii de strategie este „Divide et Impera”. Adică dezbină și stăpânește. Crearea unor rupturi, prin informații false, opinii radical antagonice și raționamente voit greșite, și apoi accentuarea lor nu fac altceva decât să slăbească un grup, oricare ar fi el. Iar o comunitate slabă, în derivă, preocupată de mărunte certuri interne poate fi mult mai ușor controlată sau chiar cucerită.

În România postcomunistă, majoritatea cetățenilor a împărtășit aceeași viziune: că țara noastră trebuie să reintre în lumea occidentală și, implicit, să fie parte a NATO și UE. Ceea ce s-a și întâmplat în două etape: mai întâi în 2004, când România a devenit membră a Pactului Nord-Atlantic, adică a NATO, beneficiind astfel de umbrela de securitate militară americană. Iar apoi în 2007, când am intrat în UE și de atunci putem călători prin aproape întreaga Europă doar cu cartea de identitate.
Bine, asta până la începutul lui 2020, când a apărut toată nebunia cu Covidul, dar o să treacă și ea.
Textul a fost scris de istoricul Lucian Vasile, un om strașnic 🙂 Intră pe https://www.factual.ro/ pentru a afla dacă o informație sau declarație e adevărată sau nu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s