“Oamenii legii” · civic · dreptate · opinii · social

Semnătura electronică nu este cerută prin fax, doar la email!

în luna martie 2021 am depus un demers către Consiliul pentru asigurarea egalității unde am scris că, pentru a depune cerere în forma electronică legislația prevede obligatoriu aplecarea semnăturii digitale. Prin urmare în cazul când se trimite o solicitare în formă electronică fără semnătura digitală, destinatarul are libertate de a refuza cererea, pentru că nu întrunește condițiile de admisibilitate. În același timp legea permite expedierea petiției prin fax ce nu permite aplicarea semnăturii digitale, atunci de ce se cere prin e-mail semnătura digitală?!

Fiind persoană cu dizabilități locomotorii folosesc scaunul rulant şi nu pot trimite o sesizare prin oficiul poștal, de aceea folosesc posibilitatea da a adresa o petiție în mod electronic, pe care o semnez indicând numele, prenumele, adresă de domiciliu, și cred că este suficient.

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, la sesizarea Asociației, a emis un aviz consultativ pe această cauză (63/2021), prin care recomandă modificarea Legii 91/2014.

Fiodor Buzî, Nisporeni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s