civic · dreptate · mafia · opinii

Ce faci când te amenință Poliția Română cu moartea?

Text şi video de la Zaiafet

Fraților, astăzi vom sta de vorbă cu jurnalista Emilia Șercan, cea care ne-a tot pus sub ochi dovezile de doctorate plagiate din ultimii ani. După cum vă imaginați, nu e așa de simplu să spui că prim ministru României a plagiat. Sunt țări unde asemenea articole te pot condamna definitiv fără să conteze dovezile pe care le prezinți.

Când un jurnalist spune public că prim ministrul unei țări a plagiat, e în același timp o știre și un test al sănătății democrației. În tara noastră, poate un om oarecare să se ridice și să spună un adevăr care să pericliteze imaginea unui alt om cu putere? Pe vremea comunismului, așa ceva era imposibil. Te-ar fi săltat securiștii de la muncă fără nici un fel de jenă și te-ar fi rezolvat prin cine știe ce beci din București. Astăzi se poate și chiar se întâmplă dar nu e ideal.

În România anului 2022 poți spune adevărul dar riști destul de mult. Emilia Șercan este o jurnalistă care riscă. De două ori, în 2019 și 2022, doamna Șercan s-a luat de oameni foarte bine plasați în ierarhia statului nostru. Prima oară, în 2019, după ce a descoperit că rectorul Academiei de Poliție și adjunctul său plagiaseră, a fost amenințată de un coleg de-al lor ofițer, instigat de cei doi șefi. S-a lăsat cu investigații ale procurorilor, și chiar cu condamnări ale foștilor șefi de la Academia de Poliție, care au și demisionat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s