cultură · Educație · opinii

Vînzarea evreilor din România, o poveste tulburătoare

„Viva Historia„ e găzduită de Mădălin Hodor și Dragoș Mușat -Tetelu, se discută despre: Vânzarea evreilor din România, Ce legătură a avut Securitatea cu vânzarea evreilor, Cum erau vânduți evreii și alte subiecte pe aceeași tema.
Regimul comunist a fost foarte restrictiv în ce privește libertatea de a ieși din țară iar emigranții erau considerați „trădători”. În perioada 1959-1989, statul român a vândut aproape 200.000 de etnici evrei pentru care Israel a plătit sume importante în valută forte, produse agricole dar și alte diverse avantaje.

Războiul arabo-israelian și proasta organizare au dus la suspendarea primei etape a operațiunii, în anul 1967. Trei ani mai târziu, afacerea a fost reluată sub numele de cod Peregrinii. De această dată, totul se făcea la vedere, printr-un acord semnat între Israel și România. Securitatea se specializase într-o afacere extrem de profitabilă. Vânzarea propriilor cetățeni. Numai între anii 1970 și 1975 comuniștii au obținut aproape 55 de milioane de dolari din operațiunea „evrei de vânzare”. Fiecare om avea prețul său. Cei mai scumpi erau absolvenții de studii superioare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s