“Oamenii legii” · civic · dreptate · opinii · pericol

Statul român încălzește la sîn șarpele neonazismului

Acum două luni am sesizat poliția de la Gara de nord din capitală despre faptul că un tînăr poartă svastică pe șapcă și pe rucsac, i-am dus de mînă pe polițai pînă la banca unde nepoțelul lui Hitler aștepta trenul spre o localitate din România europeană, democratică. Nici pînă azi n-am primit vreun răspuns oficial la acea sesizare, cel mai probabil, au clasat dosarul pentru că, nu-i așa, cetățeanul era inofensiv.

Acum o lună, am anunțat aceeași poliție TF că la anticarul ilegal din incinta gării se vinde manifestul antisemit al lui Hitler, Mein Kampf, carte groasă cu chipul dictatorului pe copertă, care e afișată de cîteva luni chiar în preajma caselor internaționale și locale, alături de sala festivă regală, tot acolo fiind și biroul șefului de gară. Polițaiul care a intervenit pe loc m-a asigurat că e o carte OK, că se vinde pe internet, deci, nu avem de ce să ”limităm libertatea de exprimare”!

Am scris o sesizare și la poliția capitalei, de acolo mi-au răspuns a doua zi că au trimis petiția mea… la poliția TF de la gară!

Cartea otrăvită și azi este expusă la vitrina pe care proprietarul o deschide cînd vrea, nu are program de funcționare, nume, autorizații și aparat de casă, așa cum ar trebui să aibă orice unitate comercială într-un stat de drept european!

De cînd am revenit în București (după studenția de la sfîrșitul anilor 90), observ inscripții murale rasiste, svastici naziste și alte mesaje incitatoare la ură și discriminare. Am sesizat primăriile de sector, dar nici socialiștii Florea cu Mutu, nici liberalii populiști Piedone cu Ciucu n-au reacționat. Au ignorat și protestele de la primăriile sectorului 5 și 6. Din contra, prin poliția locală, liderul PNL de București m-a amendat pentru protestul pașnic, solitar, notificat la primăria capitalei.

Împotriva lui Popescu Piedone am formulat chiar o plîngere penală, poliția a inițiat dosar în baza OG 31/2001, dar și pentru încălcarea obligațiilor de serviciu, apoi, împreună cu procurorii, au propus clasarea dosarului, pentru că, nu-i așa, nu primarul a desenat svastica din parcul de pe strada Antiaeriană! Iar simbolul ilegal și azi e acolo pe zid, protejat de o firmă privată, plătită din bani publici!

În instanță am cerut continuarea anchetei, dar mă îndoiesc că statul român vrea și poate să facă ceva pentru oprirea mișcărilor radicale anti-democratice, care acaparează spațiul public și opinia ușor de influențat a românilor verzi, ignoranți.

Azi e ziua de comemorare a victimelor Holocaustului din România. După 80 de ani, se pare, suntem în stare să repetăm acele atrocități, rămîne să vedem pe cine vor identifica drept dușman noii fasciști.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s