“Oamenii legii” · civic · LIVE · opinii · pericol · politic · poluare

Despre distrugerea orășelului de corturi #live #palavre

Consider pripită și excesivă intervenția poliției de duminică seara la Chișinău
Chiar dacă norma legală a fost modificată provizoriu prin decizia Comisiei pentru situații excepționale, ceea ce a permis de data asta intervenția forțelor de ordine fără participarea autorităților locale din capitală, cred că poliția a acționat irațional și brutal.
Locuințele provizorii tot locuințe rămîn, acei oameni au fost lăsați în toiul nopții fără un loc de trai în capitală, cei mai mulți fiind aduși din alte localități!

Acele corturi sunt bunuri private care au fost compromise în timpul evacuării precipitate. În locuințele provizorii erau și alte lucruri personale, unele foarte necesare pentru viață: acte, medicamente, alimente, poate singurele bunuri de care dispun unii dintre protestatari! Acele lucruri puteau fi evacuate forțat doar dacă nu le revendica nimeni, și numai după o inventariere minuțioasă!
Poate în acel morman de plastic zac acum probe prețioase pentru dosarul penal în desfășurare despre finanțarea protestelor din bani tenebri!
Statul va trebui să compenseze din bugetul public contravaloarea acelor bunuri, dacă va fi acționat în judecată.
Amintesc că în timpul guvernărilor anterioare s-au comis excese asemănătoare, apoi Moldova era găsită vinovată la CtEDO și Guvernul trebuia să plătească despăgubiri din bugetul public celor nedreptățiți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s