civic · cultură · social

Inclusiva: Persoane-antreprenoare sociale din Belarus și Rusia

Subtitles are available in Armenian, English, Georgian, German, Romanian, Russian and Ukrainian languages!

Olga Poloshovets e fondatoare a centrului social și cultural incluziv pentru persoanele cu dizabilități vizuale, Minsk „Dacă simți încredere interioară în ceea ce vrei să realizezi, dacă ai un obiectiv clar și înțelegi că este important și necesar să îl realizezi, atunci orice altceva este doar un pas următor pe drumul către acest obiectiv.” Olga are 48 de ani. A început să își piardă vederea, la vârsta de șapte ani. După ce a dat naștere celui de-al doilea copil, a devenit complet oarbă.

În prezent, ea este implicată în antreprenoriatul social de 6 ani. Olga și-a dat seama cât de important este pentru persoanele cu dizabilități să primească sprijin. Din cauza dizabilității lor vizuale, oamenii, care au un potențial incredibil, nu au putut găsi un loc de muncă, deoarece potențialilor angajatori le este teamă să îi angajeze, spune ea.
Cel mai recent proiect al ei, „Aurora Grand”, este cel mai tânăr proiect de antreprenoriat social. Acesta are o divizie numită „Centrul pentru soluții creative pentru persoanele cu deficiențe de vedere”. Echipa Olgăi este formată din 11 persoane cu dizabilități vizuale. În prezent, în centrul lor există 18 tururi și programe de experiență „In the dark”. Un număr foarte mare de persoane au participat la aceste evenimente: printre participanți se numără asistenți sociali, profesioniști din domeniul cultural, educatori, angajați din industria hotelieră și de turism. În timpul cursului, oamenii învață din experiența directă a Olgăi și a echipei sale: cum să trăiască în întuneric și cum să interacționeze cu o persoană nevăzătoare. Centrul stimulează empatia față de nevăzători și, vizitând centrul, oamenii nu vor trece niciodată pe lângă o persoană nevăzătoare, ceea ce îi face mai toleranți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s