civic · Educație

Judecata de Acum #EdițieSpecială | Profesorul de civism

Predă filosofie, logică și cultură civică la un liceu din Buzău. A forțat statul român să corecteze o aberație legislativă legată de frecventarea orelor de religie. Până la el, toți școlarii erau înscriși din oficiu la materia facultativă Religie, iar cei care nu doreau să participe erau obligați să depună o cerere scrisă prin care să solicite nefrecventarea. Curtea Constituțională i-a dat dreptate: cel care vrea să facă Religie trebuie să ceară asta în scris, nu cel care nu vrea!
Astăzi, când – pe fondul proiectelor de reformă a învățământului național – Biserica Ortodoxă încearcă iar să își procure avantaje neconstituționale, argumentele profesorului buzoian revin în atenția publică. Ele demonstrează că separația între stat și culte este esențială, dar și că această separație (teoretică) ia în România forma practică a unei simbioze.

Îl cheamă Emil Moise și l-am chemat în studioul Judecății de Acum pentru a discuta despre clericalism și laicizare în educație.

_____ Judecata de Acum este un podcast video săptămânal produs, în parteneriat, de două organizații din presa alternativă, Dela0 și Centrul de Investigații Media (CIM).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s