“Oamenii legii” · dreptate · Protest

PROTEST la Colicăuţi, 7 luni fără salariu!

COLICAUTI, BRICENI În septembrie 2018, nu știm din care considerente, toate stațiunile de irigare au fost luate din administrarea concernului Apele Moldovei și trecute în subordinea Agenției Proprietății Publice. Aceasta instituția are alte griji mai importante decât să pătrundă în esența specificului activității unităților de irigare. Privatizări pe bani mărunți ultimelor bunuri publice și concesionarea gărilor auto de către Șor este mult mai interesant pentru aceasta Agenție. Stațiunilor li s-a cerut trecerea completă la autofinanțare. Însă ele depind foarte mult de condițiile climaterice. În anii secetoși aceste întreprinderi nu duc lipsa de clienți.

Atunci entitatile de irigare sunt profitabile. Dar când este timpul ploios, fermierii nu au nevoie de irigare. Plus, în perioada octombrie-martie irigare in genere nu se face. Însă oricum este necesar de întreținut sistemele de irigare în starea funcțională. În anii precedenți problema respectiva era soluționată din banii din buget. După cum cunoașteți, planificarea bugetară pentru anul 2019 a avut loc în febra viitorului scrutin parlamentar. Mai multe promisiuni. Mai puține calcule pentru perioada de lungă durată. Deja toata țara începe să simtă aceste lacune electorale.
Cel mai tare sunt afectați lucrătorii Stațiunii de irigare Briceni. ȘAPTE LUNI angajații acestei entități de stat muncesc, dar nu primesc salarii. Suma cumulativă a datoriilor se cifrează cu aproximativ 1,2 mln. lei. Din 82 de salariați 21 deja s-au concediat. Unii au plecat din țara. Acum încercăm să urmăriți lanțul unei politici criminale. Statul nu are grijă de irigarea terenurilor agricole și lasă de izbeliște sute de angajați din domeniul. agricultorii, reduc semnificativ suprafețele de legume care în secolul 21 nu pot fi cultivate fără irigare. Moldova devine tot mai dependentă de importul producției agricole. Efectul pentru consumători l-am văzut recent cu prețurile la cartofi. Credeți că totul ce s-a întâmplat este doar coincidență?
P.S.: Oamenilor le-a ajuns cuțitul la os. Au vrut azi să blocheze drumul național. Dacă în zilele apropiate problema salarizării nu începe să se rezolve, săptămâna viitoare ei vin la Guvern

Un gând despre „PROTEST la Colicăuţi, 7 luni fără salariu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s