“Oamenii legii” · civic · dreptate · mafia · pericol

Tentative de omor asupra unui reporter Curaj.TV

Valentin Borodachi de la Briceni relatează că a fost atacat fizic în propria casă de la Larga aseară tîrziu şi azi, a doua oară, pentru că poliţia ar fi intervenit tardiv şi nehotărît:

Aseara la ora 23-00 m-am trezit de la o lovitura strasnica un usa dormitorului. Trezindu-ma din somn, am observat doi barbati intrati fortat in casa proprie, unul părea străin, altul – moldovean. De cum au intrat, mi-au pus un cablu la git si au inceput sa ma stranguleze. altul m-a lovit in cap, în frunte si la genunchi. Aparindu-ma, am rupt cablul USB si am scapat din ghearele lor pentru moment, am alergat prin camere ca sa ies afara dupa ajutor. Am inconjurat casa de doua ori pina am capatat cheile de la masina ca sa intru repede in ea deoarece acolo imi vedeam salvarea. Acesti doi ucigasi care erau in stare avansata de betie s-au apucat de oglinzile maşinii ca sa nu-mi permita iesirea din garaj.

Totusi, am iesit din garaj, fiind împiedicat si lovit in masina cu pumnii din ambele parti pina au spart cu picioarele geamul de la uşa soferului. In acest timp claxonam incontinuu timp de vreo 5 minute, dar niciun vecin nu a venit sa acorde ajutor! Am sunat şi la Politie apelind 112.

După ce au spart geamul, am fugit din ograda alergind inaintea Politiei DUPA AJUTOR. Am alergat asa circa 1,5 km pe jos in intimpinarea masinei de Politie. Politia a venit deja peste 3 ore 30 minute!

Am ajuns pina la o statie de alimentare cu petrol, i-am aşteptat acolo. Întorcindu-ne cu trei echipaje de Politie acasa,  am gasit masina deteriorata, inscriptiile roase si zgiriiate din toate 3 parti ale masinii, aveam aplicate autocolante cu sigla Curaj.TV Am rugat sa-i aresteze fiindca ei spuneau ca se vor intoarce sa ma omoare. POLITIA însă le-a inminat citatii la sector pentru a doua zi si a plecat!

Azi intorcindu-ma de la Edinet de la expertiza medico-legala, i-am observat stind pe scaun linga un magazin din mahalaua mea. Cei doi au sarit peste gardul inalt al ograzii si m-au agresat a doua oara cu acelasi scenariu. Am fugit la o vecină ca sa dau un telefon la 112. În acest timp indivizii au incercat sa dea foc la o perdea la intrare in garaj, dar nu a ars bine, focul s-a stins. De data asta politia a venit rapid, chiar si cu ambulanta impreuna, mi-au acordat primul ajutor, aveam tensiunea arteriala 230. INFRACTORII au fost prinsi la ora 12-00 si, de data asta, incatusati. Aflu că ambii au antecedente penale pentru deporturi si excrocherii de facerea permiselor de conducere precum si luare/dare de mita.

Rog organizatiile pentru drepturile omului precum si Mass-Media sa ia atitudine in acest caz ca sa nu fie ancheta şi justiţia mituite iar dosarul muşamalizat.

Acum ma aflu sub supraveghere medcala. IN TOTAL POLITIA A FOST DE 3 ORI SI AMBULANTA MI-A ACORDAT AJUTOR DE 2 ORI. SUNT FOARTE STRESAT DE CELE INTIMPLATE.

2 gânduri despre „Tentative de omor asupra unui reporter Curaj.TV

  1. Este un caz foarte grav, e necesar ca polițiștii veniți prima dată de lipsit de legitimație de polițist și diploma de studii și în plus de anilat anii de muncă în domeniul poluției…
    De pedepsit penal polițiștii ca complicii în atac.

    Apreciat de 1 persoană

  2. D.Valentin imi pare rau de lucrurile care se petrec cu dumneavoastra, dar vad ca sunteti un mare luptator pentru dreptate. Si de a scoate dreptatile la mediu public. Eu va doresc insanatosire si mult curaj, ca cu asa profesie trebuie sa aveti o inima mare ca sa merjeti impotriva nedreptatilor si murdariei care se fac la noi in tara. Multa sanatate , capul sus, si pasul increzut…..o zi buna…..

    Apreciază

Lasă un comentariu