dreptate · opinii · social

Copilul vrea să-și vadă tata liber

Eu, Pavliutchi Vadim, din satul Ciripcau, raionul Floresti traiessc fara de tata de cind ma tin minte, nu ca el ne-a lasat, dar din motivu са este lipsit de libertate din 2008, l-au invinuit de omor la care el nu a fost. De unde stiu?
Cu doi ai in urma aveam capre la stina din sat si cioban era unu Sireoja, pe care era vorba ca tatal meu l-a batut, m-am dus cu mama la stina intr-o seara sa dau caprele in strunga si el era singur la stina, mama l-a intrebat, o fos si Adelin atuncea cind ai fost batut? La care el a raspuns, nu o fost, asa i-a spus sa zică si el o mărturisit minciunos.

Înteleg ca tatal meu este lipsit de libertate pe nedrept, mi-au luat caldura de tata dintr-o greseala, m-am hotarit sa depun textul acesta la tv, sa vada o tara intreaga ca tatal meu nu este vinovat si este lipsit de libertate pe nedrept, am ramas fara de tata de la un an, dar acuma am doisprezece!
Credeti că e usor sa cresti fara tata ca n-are cine sa te invete sa bati o tinta, sa tii coasa in mina, sa cosesti, sa repari o priza, sa tai un lemn, sa schimbi o roata la bicicleta? Eu imi doresc ca sa vina acasa, sa simt si eu ca am tata, sa fiu si eu ca toti baietii care au familie completa, sa ma mindresc si eu ca am tata linga mine, eu sper ca o sa-i faca dreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s