dreptate · pericol · social

Le-au omorît toți porcii din gospodărie din motive sanitare

Autoritățile sanitare din Prahova au dispus sacrificarea tuturor porcilor dintr-o mică fermă de familie într-un sat de lîngă Ploiești pentru că a fost depistată pesta porcină africană la o scroafă cu pui care a murit subit. Harry Geană, activist de la Ciorani, a filmat din stradă intervenția autorităților.

La ora actuală sunt cîteva sute de focare de pestă porcină africană în România, cele mai multe sunt create de mistreți. Maladia nu se transmite la om, dar prin oameni poate ajunge la porcii de casă și se ajunge la astfel dezastre economice. http://www.ansvsa.ro/sanatate-bunastare-si-nutritie-animala/focare-de-pesta-porcina-africana/

Medicul veterinar din Albești-Muru, județul Prahova, a fost solicitat pentru niște servicii, dar a uitat să dea chitanță pentru banii încasați. A eliberat documentul fiscal la altă dată, conținînd doar ștampila cu date de identificare. Harry Geană, activist din Cioranii de Prahova, a documentat cazul de eutanasiere a porcilor dintr-o gospodărie în care a fost depistată pesta porcină africană. Animalele au fost îngropate la marginea satului, în gunoiștea improvizată, insalubră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s