dreptate · mafia · opinii · pericol

Încă o părere neasumată despre corupţia din închisori şi ANP

În ultimile săptămâni, știrile despre corupția din sistemul penitenciar au bulversat întreg mapamondul, nu doar Republica Moldova. În premieră pentru țara noastră, un conducător al sistemului penitenciar (coruptul Demcenco Serghei), ajunge să fie păzit în Penitenciarele nr. 13 și 16 de subalternii săi. Tot Demcenco le-a deschis „viză” pentru P-13 și corupților Perciun Viorel (director interimar P-18) și Muntean Victor (care se credea director interimar la P-15). Cu siguranță, Demcenco a făcut mai multor ortaci „calea” respectivă, îi vom vedea curînd și pe acești corupți care au pus umărul la dezvoltarea subculturii criminale și a schemelor de corupție din sistemul penitenciar.

Ironia sorții, Munteanu Victor a ajuns să fie vecin de celulă la CNA cu prietenul său Moscalciuc Vladimir alias „Machena”. Să fie clar, majoritatea angajaților din sistemul penitenciar nu mai doresc să vadă corupți în acest sistem, precum Cojocaru Vladimir (care se crede director interimar al ANP) care este condus de Demcenco (chiar din penitenciar), Cecoi Sergiu (șef direcție ANP), Eduard Guțan (șef adjunct direcția protecție internă ANP), Eugenia Romanov și soțul acesteia Andrei Romanov, ambii fabricînd anchete de serviciu fictive pentru care demonul lua bani, Victor Eșanu cu feciorul său Victor Eșanu jr. (două slugi ale demonului din ANP), Ion Rusu (șef direcție ANP), Sergiu Mihailenco (șef direcție), Gheorghe Vicol (șef direcție), Cornel Roșca, Andrei Bîzgu, Mircea Zama, Serghei Ursachi, Oleg Stegarescu, Olga Ciorba (șef direcție finanțe ANP), Artur Istrate, Vasile Solomoniuc, Alexadru Adam (care se vrea numit director adjunct ANP), Irina Barbăroș (șef medicină ANP), Adrian Paterau, Andrei Ivanov, Serghei Buzdugan, Vasile Jubea, Alexandru Portarescul, Caraman Eugen, Panaite Ion, Grincu Radu, Vasile Dobândă, Vitalie Falca, Igor Pătrașcu, Fiodor Morari, Andrei Sărăcuța, Eduard Timofei, Oleg Sainsus, Viorel Magalov, Mihail Covali, Fadei Nagacevschi, Vitalie Plamadeala, Roman Polesciuc, Eugen Vacari, Evghenia Lazăr, Sveatoslav Vengher, Sveatoslav Pascalov, Eugen Florea, Nelea Caras, ei fiind incompetenții din cadrul sistemului penitenciar, care avînd fiecare rolul său criminal, au contribuit în ultimii 3 ani, la defăimarea imaginii ANP și distrugerea sistemului penitenciar, ridicarea nivelului de comitere a infracțiunilor dirijate din penitenciare, dezvoltarea subculturii criminale, îmbogățiri ilicite, fabricarea anchetelor de serviciu fictive, eliberarea înainte de termen (ilegal) a infractorilor periculoși, participarea la licitații trucate, ilegalități care au un impact negativ în societate.
Azi, Cojocaru Vladimir, sluga demnă a lui Demcenco, induce opinia publică în eroare prin publicarea unor comunicate de precizare neveridice pe pagina web a ANP, slujindu-și demn stăpânul (Demcenco Serghei) pe care îl apără necondiționat, chiar transferîndu-l ilegal din lux (celula lui Filat) în mai lux (penitenciarul-spital de la Pruncul). Chiar Cojocaru crede că nu va răspunde? Mulți din acești corupți nu au activat măcar o zi într-o instituție penitenciară, alții din ei chiar și dacă fizic au activat în penitenciar, de facto doar au ținut „umbră” prin instituții, iar azi, dau lecții de moralitate celor care zilnic își pun viața în pericol, ca acești corupți să-și suplinească veniturile pe căi ilegale.
Oare nu v-ați convins că ce a fost scris pînă acum pe portalul http://www.Curaj.TV despre ilegalitățile din sistemul penitenciar s-a adeverit? Cu siguranță, după ce își fac organele de drept treaba, voi reveni cu multe informații de interes social, în privința fiecărui incompetent și corupt din lista de mai sus, cu dovezi concrete. Ei au distrus vieți omenești și sistemul penitenciar în totalitate. De ce oare Cojocaru Vladimir mai este azi în funcția pe care nu o merită, dar nu lângă stăpânul său (chiar și în P-16)?

Anonim/ă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s