Fără categorie

Evaziunea fiscala te face mai sărac, mai vulnerabil

Am sunat azi la o firmă de electricieni să rezolve o până de curent. Primul contactat a cerut adresa cu sms și a promis ca (re) vine în scurt timp. Am întrebat în sms dacă vine cu materialele lui și cit va costa operația în total. N-a scris nimic.

Peste vreo oră ma suna de pe alt număr, deja vorbea în rusă, a vrut sa afle din nou problema, în limba lui maternă, a zis ca va costa 550 MDL. Am acceptat prețul ca nu mai aveam timp sa negociez ori caut altceva.

Am mai așteptat o oră, n-a venit rusul, dar a sunat alt coleg al lor, a vrut și el sa afle problema, să precizeze locația. L-am ghidat, l-am așteptat și pe asta vreun ceas. I-am trimis și poză cu panoul electric la care trebuia să intervină, ca să știe dacă are piesa necesară.

A rezolvat problema într-un sfert de ora și a cerut 600 de lei. Cică 50 de lei e pentru a doua piesă înlocuită. Credeam că manopera e atita, se pare ca piesa costă 50 și pe manopera a luat 500. Chiar mi-a dat bon, pe viber. Se pare ca la ora 3 era primul bon de azi și, probabil, ultimul.

De unde vreți stat funcțional dacă impozite plătesc doar electricieni!?

3 gânduri despre „Evaziunea fiscala te face mai sărac, mai vulnerabil

  1. Cu tot respectful Oleg, da chiar a-ti gasit sa VA plingeti pe electrician.. Mai ales ca au bonuri fiscal. Chiar bravo baietii. 90% de electrician la noi lucreaza fara acte..Si multi specialisti buni demult au plecat…A-ti gasit pe cine sa atrageti attentia …incepeti de la government, vama..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s