dreptate · Educație · mafia · opinii · social

Scrisoare deschisă primarului de Chișinău de la o educatoare și mamă hărțuită

Autoarea a solicitat anonimatul, dar primarul știe despre care grădiniță și directoare e vorba. Dacă nu face el ordine, vom sesiza CNA, Ministerul Educației, mass media

Domnule primar,
Rog respectuos ca să mă ajutați în problema creată la Grădinița &%$ de către derectoarea, L. G., care la 21.06.2022 a exmatriculat copilul meu din grădiniță fără solicitarea mea, motivând că nu mai vrea să audă de noi și să ne ducem unde vrem noi, deoarece așa vrea ea.

Am activat un an și ceva educatoare și chiar de la început directoarea, indirect, avea grijă să-mi explice sistemul de lucru la grupă, era vorba de strângerea banilor de la părinți pe care să-i ducem ei lunar. Eu i-am dat de înteles că nu voi face acest lucru, și a inceput presinunile asupra mea! A trecut o lună, două luni și a văzut că eu nu mă duc cu plicul cu bani pe care mi-l cerea, așa că a început controalele zilnice, că nu lucrez cum trebuie, nu fac nimic cum trebuie, eram chemată zilnic la ea în birou și mi se ținea morală, că nu am învățat nimic până acum și nu vede schimbări din partea mea. Derectoarea a strigat la mine zicând că dacă vreau să lucrez în acest domeniu, va trebuie să fac ce zice ea, că așa lucrează toate educatoarele. Eu i-am răspuns că nu vreau să strâng nimic și nu mă implic în jocurile ei murdare, ea mi-a răspuns că de la ea tot se cer bani, și că datorită acestor metode s-a menținut mulți ani în funcție. Când am rugat-o să primesc banii ca tânăr specialist, ea mi-a pus condiție că mă ajută, dar ar trebuie din acea sumă să-i dau și ei. Eu am refuzat, am zis că nu mai am nevoie de ajutor și am înțeles trebuie să mă concediez deoarece am un copil mic la întreținere, stau în cămin și mai fac masterat.
Acest conflict a avut loc din cauza eliberări mele din funcție de educatoare în aceeași zi, am scris cerere de eliberare din propria inițiativă. Am fost umilită și am înțeles că eu nu am de la cine învăța, trăiam zilnic în stres și am hotărât să demisionez. Dar derectoarea s-a supărat de decizia mea și a hotărât să-l exmatriculeze pe copil, strigând la mine că nu-mi voi găsi altă grădiniță deoarece ea va avia grijă de acest lucru, că o cunoaște foarte multă lume influentă, deoarece lucrează în acest domeniu de mai mulți ani și poate face ca să se termine la început de drum cariera mea profesională. Chiar de voi încerca să mă aranjez în altă parte, derectoarele se sună între ele și mie mi se va închide ușa în față, aceasta situație este clară pentru mine, dar vreau să știu de ce copilul meu trebuie să sufere din această cauză, mi s-au încălcat toate drepturile, ca cetățean al acestei țări, în fața legei trebuie să fim toți egali și să nu aibă loc discriminare, chiar dacă suntem o familie simplă nu ar trebui să fim umiliți și călcați în picioare.
Vă rog frumos, Domnule Ion Ceban, interveniți să se facă dreptate în acest caz.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s